STYLE SWITCHER

Choose Colour style

Choose Header

One Two

Kirurgji

Kirurgji

Kirurgjia e dhëmbëve është një procedurë kirurgjikale që kryhet për të hequr një ose më shumë dhëmbë të infektuar apo të dëmtuar. Gjithashtu, mund të kryhet për të hequr një rrënjë të infektuar të dhëmbit që nuk mund të trajtohet me terapi endodoncike.
Para se të bëhet kirurgjia, pacienti mund të ketë nevojë për një skanim me rreze X ose një CT-scan për të ndihmuar dentistin të vlerësojë thellësinë dhe gjendjen e dhëmbit. Kirurgu mund të përdorë një anestezik lokal për të mpirë zonën e trupit në të cilën do të bëhet procedura, dhe në disa raste, do të nevojitet anestezia e plotë.
Përgjithësisht, procedura e kirurgjisë së dhëmbit përfshin një incizion të vogël në gjuhë, në qiellzën e gojës, apo në çdo vend tjetër që mund të nevojitet, për të arritur dhëmbin ose rrënjën e infektuar. Kirurgu pastaj do të heqë dhëmbin ose rrënjën e infektuar nga kocka, duke përdorur mjete speciale të kirurgjisë dentare.
Pas kirurgjisë, pacienti duhet të ndjekë udhëzimet e kirurgut dental për të minimizuar diskomfortin dhe për të lehtësuar procesin e shërimit. Kjo mund të përfshijë përdorimin e analgjezikëve dhe ngrënien e ushqimeve të buta.
Kirurgjia e dhëmbit është një procedurë serioze dhe mund të jetë e nevojshme për të shëruar një infeksion të dhëmbit apo për të lehtësuar dhimbjen.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.