Endodoncia ose terapia e mbushjes së kanaleve të dhëmbit është një procedurë dentare e specializuar që përdoret për të trajtuar dhëmbët që kanë kanalin e tyre të dëmtuar. Ky dëmtim mund të vijë nga një infeksion bakterial, karies, një kollitje e fortë ose një dëmtim nga një aksident.
Qëllimi i endodoncisë është të largojë pjesën e dëmtuar të dhëmbit dhe të pastrojë kanalin e rrënjës. Kanali më pas mbushet me një material specifik për të shmangur rikthimin e infeksionit. Për këtë terapi, dentisti si fillim shkëlqen me kujdes dhëmbin dhe pastaj pastron brenda kanalit të rrënjës për të larguar pjesën e dëmtuar të dhëmbit.
Pasi kanali është pastruar, mjeku dentar e mbush atë me një material special me ngjyrë gri ose me ngjyrë të bardhë. Kjo procedurë mund të kryhet në disa seanca dhe pas përfundimit të secilës seancë pacienti mund të ndiejë dhimbje të lehta në zonën e trajtuar. Megjithatë, kjo do të zvogëlohet me kalimin e kohës dhe do të trajtohet me ilaçe të thjeshta si analgjezikë dhe antibiotikë.
Endodoncia është një procedurë efektive dhe e sigurtë për të trajtuar problemet e kanaleve të dhëmbit dhe për t’i mbajtur ata të shëndetshëm dhe funksionale.

ONE STEP  është një ndër metodat më inovative për mbushjen e kanaleve të dhëmbit. Materiali i përdorur është plastik biokompatibël, i veshur me gutaperke termoplastike. Një kon i vetëm, është gjithçka që duhet për të mbyllur kanalin e rrënjës, me një vulosje apikale tridimensionale të puthitur mirë. Konet ONE STEP kanë një formë ovale, gjë e cila siguron rrjedhjen e gutaperkës së shkrirë dhe për në kanalet anësore( laterale ) të rrënjës. ONE STEP është metoda më e sigurtë që iu ofrohet pacientëve tanë në trajtimet endodontike. Aplikimi është i thjeshtë dhe pa shkaktuar diskomfort tek pacientët. VETËM NË KLINIKËN BLUETOOTH.

Instrumentimi endodontik ka avancuar ndjeshëm vitet e fundit me një sërë sistemesh që mund ta bëjnë më të lehtë kryerjen e trajtimit të kanalit të rrënjës. Endomotori është pjesë e këtij avancimi. Ai është një instrument endodontik rrotullues efikas për zgjerimin e kanalit dhe pastrimin e mbeturinave pulpare duke siguruar kështu ulje të recidivave dhe ritrajtimeve të mbushjes.

Apex Locator është një pajisje elektronike e përdorur për lokalizimin e majës së kanalit të rrënjës. Kjo është shumë e rëndësishme për të evituar nevojën e ritrajtimit në restaurimet e mbyllura shumë mirë, dhe përftimin e mbushjeve më të qëndrueshme.

Për më shumë informacion na kontaktoni në numrin: +355673087661

Instrumentimi endodontik ka avancuar ndjeshëm vitet e fundit me një sërë sistemesh rrotulluese dhe reciproke me fuqi që mund ta bëjnë më të lehtë kryerjen e trajtimit të kanalit të rrënjës. Endomotori është pjesë e këtij avancimi. Ai është një instrument endodontik rrotullues efikas për zgjerimin e kanalit dhe pastrimin e mbeturinave pulpare duke siguruar kështu ulje të recidivave dhe ritrajtimeve të mbushjes.

Apex Locator është një pajisje elektronike e përdorur për lokalizimin e majës së kanalit të rrënjës. Kjo është shumë e rëndësishme për të evituar nevojën e ritrajtimit në restaurimet e mbyllura shumë mirë, dhe përftimin e mbushjeve më të qëndrueshme.

Për më shumë informacion na kontaktoni në numrin: +355673087661

Apex Locator është një pajisje elektronike e përdorur për lokalizimin e majës së kanalit të rrënjës. Kjo është shumë e rëndësishme për të evituar nevojën e ritrajtimit në restaurimet e mbyllura shumë mirë, dhe përftimin e mbushjeve më të qëndrueshme.

Për më shumë informacion na kontaktoni në numrin: +355673087661

Apex Locator është një pajisje elektronike e përdorur për lokalizimin e majës së kanalit të rrënjës. Kjo është shumë e rëndësishme për të evituar nevojën e ritrajtimit në restaurimet e mbyllura shumë mirë, dhe përftimin e mbushjeve më të qëndrueshme.

Për më shumë informacion na kontaktoni në numrin: +355673087661