Mbushja estetike është një procedurë dentare që përdoret për të rregulluar defekte të vogla te dhëmbët, duke përdorur materiale të certifikuara perëndimore. Kjo procedurë përfshin përdorimin e një materiali me ngjyrë të njëjtë me atë të dhëmbëve, për ta bërë mbushjen të duket si pjesë e dhëmbit tuaj.
Në këtë mënyrë, mbushja estetike mund të përdoret për të rikthyer estetikën dhe funksionalitetin e dhëmbëve. Përdorimi i materialeve në këtë proces mund të ndryshojë në varësi të defektit të dhëmbit, përdorimit dhe pritshmërive të pacientit, por të gjitha janë të një cilësie shumë të lartë, të sterilizuara dhe të kontrolluara.
Procedura e mbushjes estetike është një procedurë relativisht e thjeshtë dhe mund të kryhet në zyrën tonë në disa seanca të shkurtra. Pas mbushjes, pacienti mund të ndiejë pak ndjeshmëri për disa ditë, por kjo është normale dhe mund të trajtohet me anestezikë të thjeshtë dhe analgjezikë. Rezultati përfundimtar i mbushjes estetike është një dhëmb i rregulluar, funksional dhe estetik.

Terapia periodontale është një fushë e stomatologjisë që trajton sëmundjet e flluskave dhe indit që rrethojnë dhe mbështesin dhëmbët. Këto sëmundje përfshijnë inflamacionin e flluskave, humbjen e kostos së kockës së dhëmbit dhe humbjen e mbështetjes së dhëmbit, të cilat mund të çojnë në humbjen e dhëmbit.

Sëmundjet e mishit të dhëmbëve janë një problem serioz që mund të çojnë në probleme jo vetëm dentare por edhe të përgjithshme të shëndetit. Nëse ju mendoni se sëmundjet e mishit të dhëmbëve nuk duhet të jenë një shqetësim, konsideroni këto fakte:

⦁ Numri 1 i arsyes së humbjes së dhëmbëve është për shkak të sëmundjeve të mishit të dhëmbëve.

⦁ Bakteret e gojës që shkaktojnë sëmundje të mishrave dhe prishjen e dhëmbëve janë të lidhura me sulmet në zemër, tru dhe probleme të tjera kronike shëndetësore.

⦁ Duhen vetëm 24 orë për bakteret e gojës që të bëhen të rrezikshme mjaftueshëm për të ndikuar në shëndetin tuaj dentar.

Terapia periodontale mund të zhdukë bakteret dhe gurëzat nga mishrat e dhëmbëve duke ndikuar në mirëqenien tuaj dentare. Dhe në qoftë se ju mbani një rutinë të përditshme të higjienës orale, së bashku me kontrollet gjashtë mujore në Klinikën Dentare BlueTooth, atëherë ju mund të siguroni shëndet të vazhdueshëm e të mirë të mishrave të dhëmbëve.

Për më shumë informacion na kontaktoni në numrin: +355673087661