Fasetat e porcelanit janë një zgjidhje ideale për çdokënd që dëshiron një buzëqeshje të bukur me dëmtim minimal të dhëmbëve tuaj.

Ne mund të përmirësojmë pamjen tuaj dhe të rrisim vetëbesimin duke fshehur dhëmbët tuaj natyral nën një shtresë të hollë procelani. Fasetat mund të përdoren për të ndryshuar formën, madhësinë, ngjyrën dhe simetrinë e dhëmbëve.

Fasetat e porcelanit, të njohura gjithashtu si fasetat dentare, janë guaska të holla prej porcelani të cilat bëhen me porosi për t’u vendosur mbi sipërfaqen e përparme të dhëmbëve. Ato konsiderohen si trajtime dentare kozmetike popullore që përdoren për të përmirësuar pamjen e dhëmbëve që janë të njollosur, të keqformuar ose të vendosur shumë larg njëri-tjetrit.

Procesi i marrjes së fasetave të porcelanit zakonisht përfshin disa hapa. Së pari, ne  do të vlerësojmë dhëmbët tuaj për të përcaktuar nëse jeni një kandidat i mirë për procedurën. Më pas, do të përgatisim dhëmbët tuaj duke hequr një sasi të vogël smalti nga sipërfaqja e përparme. Kjo lejon që fasetat të përshtaten siç duhet dhe krijon një sipërfaqe të ashpër për procesin e ngjitjes. Më pas, do të marrim një kallëp të dhëmbëve tuaj dhe do ta dërgojmë atë në një laborator dentar ku fasetat do të bëhen me porosi për t’iu përshtatur dhëmbëve tuaj.

Pasi fasetat të jenë gati, do t’i bashkojmë ato në sipërfaqen e përparme të dhëmbëve tuaj duke përdorur një ngjitës dentar. Më pas do të përdorim një dritë të veçantë për të kuruar ngjitësin, i cili ndihmon në ngurtësimin dhe vendosjen e fasetave në vend. Pasi fasetat të jenë ngjitur me dhëmbët tuaj, bëjmë çdo rregullim të nevojshëm për t’u siguruar që ato të përshtaten siç duhet dhe të duken natyrale.

Fasetat e porcelanit janë një trajtim dentar kozmetik i qëndrueshëm dhe afatgjatë që mund të zgjasë për shumë vite me kujdesin e duhur. Megjithatë, ato kërkojnë një kujdes dhe mirëmbajtje të veçantë, si shmangia e ushqimeve dhe pijeve që mund të njollosin fasetat, higjienës së mirë orale dhe shmangia e kafshimit ose përtypjes së objekteve ose ushqimeve të forta.

Është e rëndësishme të theksohet se ndërsa fasetat prej porcelani mund të përmirësojnë pamjen e dhëmbëve tuaj, ato nuk janë një zëvendësim për kujdesin e duhur dentar ose trajtimin e problemeve themelore dentare. Është gjithmonë një ide e mirë të konsultoheni me një dentist të kualifikuar për të përcaktuar nëse fasetat e porcelanit janë zgjidhja e duhur për ju.

Për më shumë informacion na kontaktoni në numrin: +355673087661