Një implant dentar është një rrënjë artificiale që vendoset në nofullën tuaj për të zëvendësuar një dhëmb apo mbajtur një urë. Implantet dentare mund të jenë një alternativë për njerëzit që kanë humbur një dhëmb ose disa për shkak të sëmundjes periodontale, një traumë ose ndonjë arsye tjetër.
Procedura e vendosjes së implanteve dentare kërkon një aftësi të specializuar dhe teknologji të avancuara. Në fillim, hulumtohet struktura e kockës së dhëmbit për të përcaktuar nëse kjo është e aftë të mbajë një implant dentar. Pas kësaj, implanti vendoset në kockë me një teknikë të specializuar, dhe pastaj rrihet për disa muaj deri sa kocka e dhëmbit të shërohet rreth tij. Ky proces quhet “osseointegracioni”.
Pas rritjes së dhëmbit, pacienti kthehet te dentisti për të vënë në vend koronën ose dhëmbin artificial. Procedura e implantologjisë është shumë efektive dhe mund të përdoret për të zëvendësuar një ose më shumë dhëmbë të humbur, duke përmirësuar kështu shëndetin, estetikën e gojës, funksionin e të folurit dhe të ngrënies.
Megjithatë, për të qenë kandidat i mirë për një implant dentar, një person duhet të ketë një kockë të fortë të dhëmbit dhe një nivel të mirë të higjienës së gojës. Kështu që, për të marrë një vendim mbi procedurën e implantologjisë dentare, konsultimi me një stomatolog është thelbësor.

Llojet e implanteve:

– Endosteal (në kockë ): Ky është lloji më i zakonshëm që përdoret në implantologji. Çdo implant mban një ose më shumë dhëmbë protetikë. Ky lloj implanti është përdorur përgjithësisht si një alternativë për pacientët me ura ose proteza të lëvizëshme.

– Subperiosteal (mbi kockë ): Këto janë të vendosura mbi nofull me vida të lidhura në armaturë metalike mbi mish për të mbajtur protezën. Këto lloje implantesh përdoren për pacientët të cilët nuk janë në gjendje të mbajnë protezat e zakonshme dhe ata të cilët kanë lartësi minimale të kockës.

Për më shumë informacion na kontaktoni në numrin: +355673087661