Dentistria parandaluese është një pjesë e rëndësishme e kujdesit ndaj shëndetit oral, e cila synon parandalimin dhe trajtimin e hershëm të sëmundjeve të dhëmbëve. Kjo përfshin praktikat e rregullta të higjienës së gojës, si larja e dhëmbëve, përdorimi i fijeve dentare si dhe qëndrimi larg ushqimeve të dëmshme për dhëmbët si sheqeri dhe karbohidratet e tjera të rafinuara.

Duke u vizituar tek Dr. Irida të paktën një herë çdo gjashtë muaj është optimale për ruajtjen e shëndetit të dhëmbëve. Në takimet që realizoni tek klinika jonë, ju do të kontrolloheni për dëmtimin e dhëmbëve dhe sëmundjet e mishit të dhëmbëve.
Për tu siguruar që dhëmbët tuaj të jenë të shëndetshëm, Dr. Irida rekomandon mbajtjen e një rutine të përditshme të higjienës orale.

Disa nga praktikat kryesore të dentistrisë parandaluese përfshijnë:

Kontrollet e rregullta: Të kryera nga një dentist, këto vizita përfshijnë kontrolle të plota të dhëmbëve, mishrave dhe gjuhës për të zbuluar çdo problem të mundshëm që mund të ndodhë.

Pastrimi i dhëmbëve: Një pastrim profesional mund të largojë tartarin që mund të shkaktojë çrregullime të shëndetit oral, si kariesi dhe sëmundjen e mishrave të dhëmbëve.

Fluorimi: Përdorimi i florit ndihmon në forcimin e smaltit të dhëmbëve dhe parandalimin e kariesit.

Edukimi për higjienën orale: Një pjesë e rëndësishme e dentistrisë parandaluese është edukimi i pacientëve mbi higjienën orale, si parandalimi i kariesit dhe sëmundjeve të mishrave të dhëmbëve përmes këshillave për larje me ujë të ftohtë dhe përdorimin e fijeve dentare.

Kontrollet e ortodontikës: Këto kontrolle ndihmojnë në zbulimin e hershëm të problemeve të dhëmbëve dhe mund të ndihmojnë në parandalimin e problemeve të mëtejshme.

Kontrolli i dietës dhe stilit të jetesës: Të kryer nga dentistët, këto kontrolle ndihmojnë në identifikimin e faktorëve të rrezikut, si konsumi i sheqerit dhe duhanit, që ndikojnë në shëndetin oral.

Për të përfituar nga avantazhet e dentistrisë parandaluese dhe për të mbajtur gojën tuaj të shëndetshme, është thelbësore të vizitoni dentistin tuaj në mënyrë të rregullt dhe të zbatoni udhëzimet e tyre për kujdesin oral. Kjo do të ndihmojë në identifikimin e hershëm të çdo problemi dhe trajtimin e tij para se të përkeqësohet.

Për më shumë informacion na kontaktoni në numrin:  067 308 7661