Ortodonci

Ortodonci

Ortodoncia është fusha e stomatologjisë që merret me drejtimin e dhëmbëve dhe ka qëllimin të përmirësojë funksionin dhe estetikën e gojës. Aparatet gjermane të drejtimit të dhëmbëve përdoren për të ndryshuar pozicionin e dhëmbëve dhe për të korrigjuar një sërë problemesh të stomatologjisë, siç janë hapësirat midis dhëmbëve, ngushtimi i hapësirave ose hapësirat më të mëdha seç duhen.
Këto aparate janë bërë gjithnjë e më të avancuara me kalimin e kohës, dhe teknologjia gjermane është një prej teknologjive më të përparuara në fushën e ortodoncisë. Aparatet gjermane të drejtimit të dhëmbëve janë shumë të lehta për t’u mbajtur dhe janë të përshtatshme për të gjitha moshat, si fëmijët dhe të rriturit.
Në trajtimin me aparate ortodontike gjermane, dentisti do të kryejë një vlerësim të plotë të dhëmbëve të pacientit dhe do të krijojë një plan trajtimi individual për secilën person. Pas kësaj, do t’i vendosë pacientit një aparat që do të ndryshojnë pozicionin e dhëmbëve në mënyrë progresive. Përdorimi i aparateve ortodontike gjermane mund të zgjasë nga disa muaj deri në disa vjet, në varësi nga rasti i pacientit.
Kjo procedurë mund të jetë pak e vështirë në fillim dhe pacienti mund të ndjejë një presion të lehtë ose një ndjesi të lehtë dhimbjeje në dhëmbët e tij në fillim të trajtimit. Megjithatë, pas disa ditëve ose javëve, këto ndjesi do të zvogëlohen dhe pacienti do të fillojë të ndjehet më mirë.
Përveç korrigjimit të problematikave të stomatologjisë, aparatet gjermane të drejtimit të dhëmbëve mund të ndihmojnë në përmirësimin e higjienës së gojës dhe në parandalimin e problematikave të tjera stomatologjike, si kariet dhe sëmundjet e periodontitit.

This site is registered on wpml.org as a development site.