STYLE SWITCHER

Choose Colour style

Choose Header

One Two

Implantologji

Implantologji

Implantologjia është një procedurë kirurgjike që përfshin vendosjen e një dhëmbi artificial në strukturën e gërryer të dhëmbit të humbur. Implantet e certifikuara janë bërë nga materiale të ndryshme si titaniumi, çeliku inox ose materiale të tjera që janë të sigurta dhe të përshtatura për trupin e njeriut.
Procedura fillon me një ekzaminim të plotë të dhëmbëve për të vendosur nëse pacienti është i përshtatshëm për të vendosur impiante. Pas kësaj, kirurgu dentar vendos një impiant në strukturën e dhëmbit të humbur. Pastaj, pacienti pritet për disa muaj për të lejuar që dhëmbi të rritet rreth impiantit. Ky proces quhet “osseointegracioni”.
Pas rritjes së dhëmbit, pacienti kthehet te dentisti për të vënë në vend koronën ose dhëmbin artificial. Procedura e implantologjisë është shumë efektive dhe mund të përdoret për të zëvendësuar një ose më shumë dhëmbë të humbur, duke përmirësuar kështu shëndetin, estetikën e gojës, funksionin e të folurit dhe të ngrënies.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.