STYLE SWITCHER

Choose Colour style

Choose Header

One Two

Endodonci

Endodonci

Endodoncia ose terapia e mbushjes së kanaleve të dhëmbit është një procedurë dentare e specializuar që përdoret për të trajtuar dhëmbët që kanë kanalin e tyre të dëmtuar. Ky dëmtim mund të vijë nga një infeksion bakterial, karies, një kollitje e fortë ose një dëmtim nga një aksident.
Qëllimi i endodoncisë është të largojë pjesën e dëmtuar të dhëmbit dhe të pastrojë kanalin e rrënjës. Kanali më pas mbushet me një material specifik për të shmangur rikthimin e infeksionit. Për këtë terapi, dentisti si fillim shkëlqen me kujdes dhëmbin dhe pastaj pastron brenda kanalit të rrënjës për të larguar pjesën e dëmtuar të dhëmbit.
Pasi kanali është pastruar, mjeku dentar e mbush atë me një material special me ngjyrë gri ose me ngjyrë të bardhë. Kjo procedurë mund të kryhet në disa seanca dhe pas përfundimit të secilës seancë pacienti mund të ndiejë dhimbje të lehta në zonën e trajtuar. Megjithatë, kjo do të zvogëlohet me kalimin e kohës dhe do të trajtohet me ilaçe të thjeshta si analgjezikë dhe antibiotikë.
Endodoncia është një procedurë efektive dhe e sigurtë për të trajtuar problemet e kanaleve të dhëmbit dhe për t’i mbajtur ata të shëndetshëm dhe funksionale.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.